Wie ben ik?

Mijn naam is Lenny Backeljauw, gezinsconsulente en individuele coach in bijberoep. Hiernaast ben ik werkzaam als  teamcoördinator Crisisteam Oekraïne binnen het Lokaal bestuur Temse en h ik gewerkt binnen CAW Antwerpen. Binnen CAW Antwerpen ben ik onder anderen tewerkgesteld geweest als opvoedings-consulente bij Kwadraat, als  crisis-medewerker voor het crisisteam -18 en als teamcoördinator van het Inloopteam Samik.

Daarnaast ben ik mijn zorg-carriére gestart binnen verschillende leefgroepen voor jonge kinderen, jongeren en jongvolwassenen-volwassenen met autisme en bijkomende mentale en fysieke beperkingen. 

Met een passie voor hulpverlening, in de brede zin van het woord, en met een drive om steeds bij te leren ben ik gestart met de opleiding orthopedagogie. Ik voelde dat mijn reis nog niet afgelopen was en startte de opleidng Master in de Klinische Psychologie (on-goin). Hiernaast ben ik steeds op zoek naar nieuwe methodieken, theorieën en ideeën die mij kunnen versterken als opvoeder en hulpverlener, om hieruit ook ondersteuning op maat te kunnen bieden aan eenieder die met mij in gesprek gaat. Zo kan ik het aanpsreekpunt zijn voor gezinnen, jongeren maar ook hulpverleners zelf. 

Vertrouwen van mijn cliënten is voor mij heel belangrijk, daarom start elk gesprek, elke ontmoeting, vanuit het idee dat elke persoon voor mij een onbeschreven blad is, een nieuw avontuur om te ontdekken, zonder oordeel en zonder veroordeling, wat mogelijk wordt gemaakt door mijn onvoorwaardelijke acceptatie. 

Thema’s waar ik mezelf dagelijks in verdiep zijn o.a.

  • Jongerenwelzijn: binnen en buiten de bijzondere jeugdzorg.
  • Burn-out en burn-out preventie voor individuen als ook de gedeelde verantwoordelijkheid van bedrijven.
  • Communiceren zonder vooroordelen.
  • Verdieping in trainingsmateriaal voor het bevorderen van assertiviteit en zelfvertrouwen.
  • Het gezin als systeem en de kracht van ieder gezinslid individueel.
  • Positief ouderschap.
  • Positieve impact van kwetsbaarheid binnen de opvoeding.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de hulpverlener goed in zijn/haar vel zit en hou ik me ook actief bezig met het coachen en begeleiden van hulpverlerners in het werkveld.