Een eenvoudig en hemels ontbijt dat ideaal is als comfortfood op winterse - koude dagen. Een heerlijke combinatie van koud en warm voor jong en oud.
Nu zijn jullie waarschijnlijk heel nieuwsgierig naar dit heerlijke recept en of ik inderdaad gelijk heb en dat dit ook nog eens snel te maken is.
Ingrediënten:
- 1 boskoop appel (of een andere stoofappel)
- 4 goede eetlepels simpl plattekaas 0%
- 1/2 teelepel speculoos kruiden (die ik bestel via Amazon. Voordien kocht ik die gewoon in de supermarkt maar ik heb ontdekt dat ik voor dezelfde prijs in de winkel, een grotere hoeveelheid krijg wanneer ik dit bestel via Amazon, naast de vele kwaliteitvolle artikelen, leveren zij ook aan een topsnelheid, wat voor mijn impulsieve brein ook wel weer een pluspunt is)
- 1 teelepel olie of boter om de appeltjes in te bakken.
- 1 eetlepel agave syroop (die ik voornamelijk koop in de Aldi wanneer zij deze hebben, en koop ik dit vaak ineens enkele flesjes van).
- 30 gram granola (die kan je ook makkelijk en snel zelf maken).
Aan de slag:
- Snij en (indien gewenst) schil de appel in blokjes.
- verwarm de pan met de olie of boter en doe er de appeltjes in.
- strooi de speculooskruiden over de appeltjes
- neem ondertussen een kommetje en schep er de plattekaas.
- Voeg de granola toe in het potje met plattekaas
- doe de agave op de appeltjes en laat nog even sudderen.
- voeg dan de appeltjes in het potje
Als je net als ik een drukke agenda hebt en je voelt dat je niet altijd de tijd hebt om appeltjes te schillen en te bakken, kan je dit ook makkelijk op voorhand doen en in de koelkast bewaren (tot 4 dagen in een goed potje). In een microgolfover heeft dit slecht een minuutje nodig om op te warmen en heb je nog steeds een heerlijk en snel ontbijt.
Reactie plaatsen
Reacties